Twee knappe doelpunten op bezoek in Eindhoven, dat blijft niet onopgemerkt.

Mei is een goede maand voor Antoine Colassin. Na een doelpunt als invaller op bezoek bij NEC, zijn eerste van het seizoen, mocht de 22-jarige aanvaller van sc Heerenveen tweemaal op rij in de basis beginnen. Uit bij PSV bedankte hij afgelopen weekend met twee doelpunten – een subtiel puntertje en een perfect geplaatst schot na een spectaculaire dribbel.

De club uit Friesland tankt zo vertrouwen voor de laatste speeldag van de Eredivisie, waarin het met het oog op de 8e plaats en het bijhorende ticket voor de Play-offs om Europa absoluut niet van rechtstreekse concurrent Go Ahead Eagles mag verliezen. Winnen is eigenlijk een must, want RKC Waalwijk staat slechts 2 punten in het krijt en trekt volgende week naar hekkensluiter Cambuur.

RSCA en Essevee

Antoine Colassin voetbalt op huurbasis bij Heerenveen, dat hem huurt van RSC Anderlecht. Hij staat nu op drie doelpunten voor de club, een evenaring van zijn doelpuntensaldo als speler van paars-wit. Eerder kwam de spits, die in 2016 in de hoofdstad terechtkwam na periodes bij RFC Grand-Leez en Sporting Charleroi, ook een half jaar uit voor Zulte Waregem. In West-Vlaanderen kwam hij niet tot scoren.


Antoine Colassin

-2021: RSC Anderlecht
2021: Zulte Waregem
2022-2023: sc Heerenveen


Colassin telt dit seizoen 21 wedstrijden, waaronder 7 basisplaatsen. Zijn eerste buitenlandse avontuur smaakt in ieder geval naar meer, want hij zou naar verluidt graag bij sc Heerenveen blijven komend seizoen. Het lijkt weinig waarschijnlijk dat de Nederlanders de aankoopoptie zullen lichten, maar dat betekent niet dat beide clubs deze zomer niet tot een overeenkomst kunnen komen.