Niet enkel de Premier League zorgt voor spektakel en spanning in Engeland. In de National League, het vijfde voetbalniveau in Engeland, nemen Wrexham en Notts County het op paasmaandag tegen elkaar op in een onvervalste topper met als inzet het hoogste schavot.

Beide clubs domineren de reeks en staan met elk 100(!) punten en 106 gescoorde doelpunten gedeeld aan de leiding. Met nog vier wedstrijden te gaan – vijf voor Wrexham -, is dit mogelijk een beslissende match in de strijd om het kampioenschap. De nummer drie Woking FC telt al 25 punten minder.

Naam en faam

Bij Notts County, de oudste professionele voetbalclub ter wereld, doet de naam van John Bostock (31) bij ons nog een belletje rinkelen. De middenvelder was in het verleden een van de smaakmakers op de Belgische voetbalvelden in zijn periode bij eerst Antwerp en nadien OH Leuven.

Bij Wrexham springt de naam van de 40-jarige doelman Ben Foster eruit. De 8-voudige Engelse internationale speelde lange tijd in de Premier League voor Manchester United, Birmingham City, West Bromwich Albion en tot vorig seizoen Watford. Ook middenvelder David Jones (38) heeft een verleden in de Engelse hoogste klasse.

Advertentie