Gisteren degradeerde Go Ahead Eagles officieel uit de Eredivisie. Er werd met 4-0 verloren van Ajax en alle concurrenten wisten te winnen. De achterstand is met nog een speelronde te gaan 8 punten, op zowel Sparta als NEC. Vandaag maakte de club bekend dat Leon Vlemmings volgend jaar de oefenmeester in Deventer is.

Wisselvallige prestaties
Voor veel supporters kwam de naam van Leon Vlemmings toch wel enigszins uit een onverwachte hoek. De trainer haalde enkel succes als assistent bij NAC. Ook was hij hoofdtrainer bij FC Eindhoven en werkte hij negen jaar in de jeugdopleiding van PSV. In zijn tijd bij Excelsior, dat toen Jupiler League speelde, eindigde hij op een rampzalige zestiende plaats.

Lees ook: Verslag: Excelsior 3-0 Feyenoord

Degradatie
Bedroevend op de laatste plaats. Spelers leken voor het duel meer bezig te zijn met henzelf dan met de club. Zo plaatste GAE-aanvaller Elvis Manu een bericht op Snapchat met ”Feyenoord Rotterdam”, terwijl hij in de Johan Cruijff ArenA was. Ook Jarchinio Antonia gaf toe dat de selectie er niet alles voor heeft gegeven om degradatie te voorkomen.

Top drie
Go Ahead Eagles beschikt aankomend seizoen over een begroting van ongeveer 1,3 miljoen euro. Daarmee zit de club, volgens directeur Edwin Lugt, in de top drie van de Eerste Divisie. De club moet wel op zoek naar veel nieuwe spelers, bij 17 spelers zijn de contracten formeel al opgezegd.

Advertentie