De MLS is een geweldige en onvoorspelbare competitie. De Front Office zorgt ervoor dat ieder team ongeveer gelijke kwaliteit heeft en dat is spannend, want elke wedstrijd is onvoorspelbaar. Wil jij nou een club supporteren? Hier een handige lijst om je te helpen kiezen.

Lees eventueel vooraf: Wat is wat in de MLS? Een verklarende woordenlijst

Atlanta United

Een nieuwe club in de competitie. Als je er graag vanaf het begin bij wilt zijn en niet iedere wedstrijd om 4 uur ’s ochtends wilt gaan zien, dan is Atlanta iets voor jou. Het is een club geleid door voormalig Barcelona-trainer Tata Martino en het is vooral een erg jong en gedreven team.

Chicago Fire

Een club die al één ster boven hun logo draagt. Het is een ervaren team, maar de laatste jaren erg ondermaats. Maar er is licht aan het einde van de tunnel! Sinds de aanstelling van Pauvonic en met aankopen als Bastian Schweinsteiger en Dax McCarthy, begint het weer te lopen.

Colorado Rapids

De Rapids zijn ook een van de eerste clubs. De club heeft maar één keer succes geboekt, verder is het een middelmatige club. Vorig seizoen (2016) was wel een goed seizoen voor de Rapids, maar na het vertrek van Jeremain Jones is het er niet beter op geworden. Wel hebben zij ”The Minister of Defense” Tim Howard in de goal en die zorgt altijd wel voor sensatie.

Columbus Crew SC

Columbus is de allereerste club van de MLS. Sinds 1996 zijn ze er al bij. Het is een team waar de combinatie jeugd en ervaring mooi in elkaar samenloopt, een soort Feyenoord. In 2015 is Crew SC ge-”rebrand”. Een nieuw logo, nieuwe naam (van Columbus Crew naar Columbus Crew SC) en over het algemeen een meer Europese ‘look’.

D.C. United

D.C. United, een van de grootste clubs in Amerika. Vroeger dé beste club van de MLS, maar sinds een aantal jaar valt het tegen. Toch is het een club met karakter en hebben zij trouwe fans. The Eagles zijn wel echte cupfighters en doen bijna altijd wel mee aan de play-offs.

FC Dallas

Dallas is een club met een fantastische jeugdopleiding. Dallas heeft dan ook het jongste team, met een gemiddelde leeftijd van 21,38. De club heeft een aantal US Open Cups, maar nog nooit een MLS Cup gepakt. Dallas is sinds kort een van de hoogvliegers van de MLS, en aan de jeugd te zien, blijven ze dat ook nog wel.

Houston Dynamo

Houston is een club met ups en downs. In 2005 en 2006 haalde ze beide keren de MLS Cup binnen. De club moet het vooral hebben van de oude rotten in het team. Kijk bijvoorbeeld naar een DaMarcus Beasley. Dit seizoen draait het team fantastisch. Ook een pluspunt: hun stadion ziet er niet verkeerd uit.

LA Galaxy

Misschien wel de bekendste club van Amerika. De recordhouder van kampioenschappen. Clublegendes als David Beckham, Landon Donovan, Robbie Keane en Mike Magee hebben er gespeeld. The Galaxy is een echte familieclub en meestal hofleverancier van het USMNT. Ook is het een heel tolerante club, zij hebben namelijk Robbie Rogers in het team. Rogers maakte in 2010 bekend homo te zijn. LA Galaxy heeft hem toen een contract aangeboden, toen geen enkele andere club dat wilde doen.

Minnesota United

De tweede nieuwkomer van de MLS. The Loons hebben al wel de nodige geschiedenis. Zo speelden ze al in de jaren ’90, ’00 en ’10 in de USL, maar maakte in 2017 de overstap naar de MLS. Minnesota is een club waar je van moet houden. Het is een stroef team en de resultaten zijn wisselvallig, toch is het een mooie club om vanaf het begin bij te zijn.

Montréal Impact

Montréal is de enige club waar je de website in het Frans moet lezen. Het voetbal leeft in Montréal en dat kun je merken. Elke thuiswedstrijd is het vol en kun je de cultuur proeven. Zo wordt een Franse klok geslagen bij elke goal.

New England Revolution

The Revs zijn ook een van de eerste teams. Het is een club met weinig successen, maar wel met constante resultaten. De eigenaar van de club is ook die van de New England Patriots van de NFL. Ze spelen in hetzelfde stadion, hebben dezelfde fans en dezelfde gebruiken. Zo zijn er bij iedere goal, net als bij iedere touchdown, vier mannen in Amerikaanse kledij die met losse flodders hun musketten afschieten.

NYCFC

New York City FC bestaat pas drie jaar, maar is internationaal al bekend. Met spelers als Villa, Pirlo en ex-speler Frank Lampard, heeft het een reputatie opgebouwd. De club wordt bestuurd door de New York Yankees van de MLB en Manchester City van de Premier League. De club heeft als coach Patrick Vieira. Sinds zijn komst begint NYCFC een eigen identiteit te krijgen. Met 8 supporter-groepen, is het een club waar de nodige sfeer wel aanwezig is.

New York Red Bulls

The Red Bulls waren vroeger de New York MetroStars, maar sinds de overname in 2007 is het van Red Bull. NYRB wordt vooral bestempeld als de club met de meeste successen, behalve een MLS Cup. Na de komst van Thierry Henry is de club erg gegroeid en is het een vaste waarde in de play-offs.

Orlando City SC

Orlando is een van de meest sfeervolle clubs in de MLS. Met The Purple Wall achter het doel, kan een tegenstander de nodige tegenstand verwachten. Cyle Larin is het grote talent van Orlando en veel Europese clubs azen op hem. Met Kaka als aanvoerder, is het een club met echte starpower en is er een basis voor een fantastische toekomst.

Philadelphia Union

The Union is een klein volksclubje. Het heeft niet veel gewonnen, maar de laatste jaren zijn ze het beter aan het doen. Met Onyewu, Alberg en Wijnaldum is de club best dicht bij huis voor ons. Het stadion van Philadelphia is echt om van te genieten. Ook heeft Philadelphia een paar interessante rivalries met D.C. United en New York Red Bulls

Portland Timbers

Dé cultclub van de westkust. De club bestaat al sinds de jaren ’70 en dat is voor Amerikaanse begrippen erg lang. In ”Rose City” zijn de beste fans te vinden. Iedere thuiswedstrijd kun je een TIFO verwachten met de nodige kreten. Ook is het een van de meest hechte supportersgroepen. Zo zongen ze 10 minuten lang ”You’re my little Sunshine” toen de dochter van een van de supporters was overleden. Ook hebben zij een fantastische mascotte; Timber Joey, die na iedere thuisgoal een stuk hout uit een stam zaagt. De betreffende speler krijgt dat stuk hout na de wedstrijd. De club won 1x de MLS Cup.

Real Salt Lake

De club is gebaseerd op Real Madrid, daarom was hun eerste wedstrijd ooit ook tegen Los Galacticos. RSL ligt hoog in de bergen en heeft een fantastisch stadion. Wel heeft de club wisselvallige resultaten, maar is het toch een club met cultuur. Ze houden erg vast aan culthelden zoals Nick Rimando, Kyle Beckermann en Chris Wingert. Ook zij wonnen maar 1 MLS Cup.

San Jose Earthquakes

The Quakes zijn ook een van de eerste clubs in de MLS. De club bestaat sinds 1974 en heeft 1 grote naam in hun team gehad, in George Best. Tegenwoordig is de smaakmaker Chris Wondolowski, hij heeft een record door tegen iedere MLS club die er ooit is geweest te hebben gescoord. Meestal zijn ze wel vaste klant van de play-offs en ze hebben dan ook 2x de MLS Cup binnengehaald.

Seattle Sounders

De grote rivaal van de Portland Timbers. Ook zij bestaan sinds de jaren ’70, maar boeken pas succes sinds hun komst in de MLS. Met 3 Supporters’ Shields, 3 US Open Cups en 1 MLS Cup is het een van de meest succesvolle teams die er niet vanaf het begin bij waren. Clint Dempsey is de grote held en Jordan Morris lijkt zijn opvolger.

Sporting Kansas City

SKC is een van de clubs die meer sporten beoefent dan alleen voetbal. Ze hebben namelijk ook een volleybalteam. Dom Dwyer is hun meest succesvolle speler en Graham Zusi en Benny Feilhaber zijn de 2 routiniers. Elk uitspelend team kan een hard welkom verwachten bij aankomst van het stadion. Alhoewel het Childrens’ Mercy Park heet, wordt het vooral The Blue Hell genoemd, door de luide supporters. SKC heeft 2 MLS Cups.

Toronto FC

Toronto is de meest succesvolle club uit Canada. Na jarenlang een laagvlieger te zijn geweest, hebben ze 2 jaar geleden goed geïnvesteerd. Met de komst van Bastian Giovinco, Jozy Altidore en Michael Bradley heeft de club meer succes geboekt. Zo stonden ze vorig jaar nog in de finale. Ook is Toronto FC een van de meest gastvrije clubs, zo gaven ze vorig jaar seizoenskaarten aan Syrische vluchtelingen in Canada.

Vancouver Whitecaps

The Whitecaps zijn een van de laagvliegers in de MLS. Het is een goed ploegje, maar redden het telkens net niet. Toch is het een jeugdig team, want vorig jaar lieten ze nog een 15-jarige debuteren. Ook heeft Vancouver Whitecaps een van de beste jeugdopleidingen van de MLS.

Los Angeles FC

LAFC heeft nog geen wedstrijd gespeeld, maar dat wil niet zeggen dat je dan geen fan hoeft te worden. Voordeel is dan, dat je geen plastic supporter bent, want je bent erbij vanaf het begin. Ze azen al op grote namen, hebben acteur Will Ferrell en ex-NBA’er Magic Johnson als eigenaren en als je supporter wordt, dan heb je iets gemeen met Justin Bieber. Vele beroemdheden hebben al aangegeven LAFC te gaan supporten, omdat de club een boegbeeld wil worden van het moderne voetbal en zich erg naar het Europees model wil vormen. Je concurrent zal dan LA Galaxy worden.

 

 

 

Advertentie