Achilles ’29 eist van de rechtbank in Arnhem morgen dat de KNVB de drie punten die zijn afgenomen terug gaat draaien. Volgens de Groesbeekse club hebben de drie punten die zijn afgetrokken dusdanige gevolgen gehad, dat volgens hen de laatste speelronde ook opnieuw moet worden gespeeld. Deze beslissing kan als gevolg hebben dat FC Dordrecht alsnog gaat degraderen.

Laatste speelronde
Met nog één speelronde op het programma moest Achilles ’29 een achterstand van twee punten op FC Dordrecht goedmaken. Enkele dagen voor dit duel begon kreeg Achilles drie punten aftrek van de KNVB, waardoor ze al vroegtijdig wisten dat degradatie zeker was. FC Dordrecht verloor de laatste speelronde met 1-0 van FC Den Bosch, maar ook Achilles ’29 verloor, het werd liefst 1-5 tegen Jong PSV.

Geen proflicentie
Momenteel beschikt Achilles ’29 ook nog niet over een proflicentie, dit kan inhouden dat er wellicht volgend jaar ook niet in de tweede klasse mag worden gespeeld. Deze gesprekken gaan volgens de KNVB nog door en staan los van deze rechtszaak.

21 clubs
Mocht het laatste duel niet opnieuw gespeeld gaan worden, dan eisen de Groesbekers dat de Jupiler League uit 21 clubs gaat bestaan. Als dit door zou gaan is niet alleen de competitie nóg groter, jaren geleden waren er slechts 16 clubs, maar heeft elke club twee weekenden rust. Met 21 clubs spelen betekent dat elke club jaarlijks 40 competitiewedstrijden speelt, daarbij komen eventueel nog play-offs en KNVB Beker-wedstrijden.

Het beïnvloeden van de competitie en het geven van te weinig voorbereidingstijd zijn volgens Achilles goede redenen om gelijk te krijgen bij de rechter. De procedure begint woensdag, de uitspraak is later.

Advertentie