Het was al een tijd duidelijk dat er gesproken werd over een nieuwe sfeergroep bij FC Groningen. Nadat de Groningen Fanatics (GF) begin 2017 een eind aan haar bestaan maakte, kwam dat de sfeer in de Euroborg niet ten goede. De kogel is door de kerk en vanaf augustus 2017 heeft FC Groningen weer een nieuwe ultragroep ‘Ultras Cruoninga’ en het daarbij horende initiatief ‘Noordtribune Groningen’. 

Na afloop van het seizoen 2016/17 hebben verschillen partijen binnen FC Groningen én samen met FC Groningen rondom de tafel gezeten met de kwestie: ‘sfeer en beleving in de Euroborg’. Nadat de Groningen Fanatics er halverwege het seizoen niet meer waren, stond de sfeer in het stadion bijna gelijk aan een begraafplaats. De fanatieke aanhang van de Trots van het Noorden staat op de Noordtribune. In het verleden hadden de verschillende groeperingen daar wel eens meningsverschillen met elkaar. Daarom, ten behoeve van de saamhorigheid en betrokkenheid, is het gezamenlijke initiatief ‘Noordtribune Groningen’ in het leven geroepen.

Het doel van ‘Noordtribune Groningen’ is om met z’n allen als één blok achter de ploeg te staan. Het initiatief wordt ondersteund door onder andere de supportersvereniging én FC Groningen zelf. Aangezien elke supporter op de Noordtribune een andere wedstrijdbeleving ervaart, zal er met iedereen zoveel mogelijk rekening gehouden worden. Het hoofddoel is dan ook, om banners en vlaggen tijdens de wedstrijd zoveel mogelijk achterwege te laten én juist vocaal sterk hoorbaar te zijn.

Vlak voordat de Groningen Fanatics ermee ophield, zamelde de groep een aardig geld bedrag in voor nieuwe sfeeracties, materialen etc. Het inzamelingsgeld hebben de mannen bewaard en zal nu gebruikt gaan worden voor nieuwe sfeeracties voor ‘Noordtribune Groningen’. Net als de Groningen Fanatics zal ‘Noordtribune Groningen’ te herkennen zijn aan haar eigen loge, t-shirts en aanwezige banners.

 

Advertenties