TRANSFER: Aymeric Laporte (Athletic Bilbao) voor 65 miljoen euro naar Manchester City

Op maandag 29 januari heeft Athletic Bilbao officieel bevestigd dat een ontsnappingsclausule van 65 miljoen euro betaald werd voor Laporte. Zelf nam hij al afscheid van de fans, City heeft de transfer vandaag bevestigd.

Manchester City heeft er in haar peperdure defensie weer een juweel bij, met de vaardige Franse centrale verdediger. Voor Laporte zelf is dit de eerste grote transfer die hij maakt, nadat hij al zijn hele professionele carrière bij Athletic Bilbao doorbracht.

Voor Manchester City beginnen dure verdedigers zowat een gewoonte te worden: Otamendi, Walker, Mendy én Mangala werden elk al voor een bedrag getransfereerd tussen de 40 en 60 miljoen euro. Voeg Laporte maar aan die impressionante lijst toe. Hij is overigens ook de enige linksvoetige centrale verdediger die de Skyblues nu dus in hun team hebben, wat voor Laporte wel eens gunstig zou kunnen uitvallen: Otamendi, Stones én Kompany zijn namelijk allemaal rechtsvoetig. Bovendien is Kompany ook op zijn retour en Otamendi is ook al bijna 30 jaar oud.

De linksvoetige verdediger is trouwens al langer gegeerd wild op de transfermarkt, hij werd namelijk al jaren afgestempeld met een gigantisch potentieel, dat hij nu waarmaakt met een gigantische transfer naar de Premier League. Eerder werden al clubs genoemd als Barcelona en Real Madrid die ook interesse toonden én bereid waren ongeveer hetzelfde bedrag te betalen, maar dat zag de Fransman echter niet zitten. Een avontuur bij Manchester City echter lijkt de Fransman dus meer aan te spreken.

Manchester City had al de duurste verdediging ter wereld, en verstevigt nu deze opmerkelijke statistiek.

 

 

Advertenties

One thought on “TRANSFER: Aymeric Laporte (Athletic Bilbao) voor 65 miljoen euro naar Manchester City”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s