Sunday Oliseh lijkt zijn langste tijd gehad te hebben als trainer van Fortuna Sittard. Reden hiervoor zijn niet de sportieve prestaties van de ploeg, want die zijn uitstekend, maar het gedrag van de coach zelf. De Nigeriaan maakt zichzelf de laatste tijd onmogelijk door zijn gedragingen tegenover clubleiding, collega’s en de spelersgroep. Kevin Hofland, oud-speler en jeugdcoach bij PSV, zou samen met René Eijer worden aangesteld als nieuw trainersduo. Diverse media, waaronder Voetbal International en Dagblad De Limburger meldden eerder vandaag dat het ontslag een feit is, maar Fortuna spreekt vooralsnog tegen dat er afscheid is genomen van de coach. 

Zoals u op deze site al eerder kon lezen, lag de coach de laatste weken op ramkoers met de clubleiding. Met zijn opmerking dat het huidige succes van Fortuna Sittard (een derde plaats op de ranglijst in de Jupiler League) slechts op het conto kwam van “maar twaalf spelers”  schoffeerde hij de beleidsbepalers niet voor het eerst. Hij werd dan ook op het matje geroepen.

Tijdens de verloren thuiswedstrijd tegen FC Emmen leek Oliseh een statement te willen maken richting het bestuur. Waar hij doorgaans druk gesticulerend langs de zijlijn bezig is met het coachen van zijn ploeg, bewoog hij afgelopen vrijdag bijna niet en gaf amper aanwijzingen aan zijn spelers. De coach, die naar verluidt belangstelling geniet vanuit Duitsland, lijkt zo aan te sturen op een vertrek uit Sittard.

Intern heerst al langer onvrede over de coach. Volgens bronnen dichtbij Fortuna werden spelers herhaaldelijk in bijzijn van de voltallige spelersgroep gekleineerd. Vorig seizoen botste Oliseh ook al met assistent-trainer Tiny Ruijs, die vervolgens zijn boeltje pakte en aanvoerder Ferry de Regt, wiens contract tot verbazing van velen plots niet werd verlengd.

 

 

Advertentie