Sinds de komst van Marcel Brands als technisch directeur bij Everton werden eerder Richarlison (Watford) en Lucas Digne (FC Barcelona) al verwelkomd, en daar lijken donderdag nog 3 spelers bij te komen. Yerri Mina en André Gomes laten die dag namelijk allebei hun medische testen afnemen, wegens het vroege sluiten van de Engelse transfermarkt deden de spelers dat in Barcelona. Bernard deed zijn medische keuring woensdagavond al.

Bernard was sinds zijn vertrek bij Shakhtar Donetsk clubloos, en werd een dag eerder al op het vliegveld in Manchester gesignaleerd. De Braziliaanse aanvaller zal Everton op zijn contractkosten na dus niets gaan kosten.

Yerri Mina en André Gomes maken beiden de overstap van FC Barcelona. Mina werd afgelopen winterstop voor 11,8 miljoen euro overgenomen van het Braziliaanse Palmeiras, dat hem 8 maanden daarvoor nog voor 3,2 miljoen euro opppikte bij Independiente Santa Fe uit Colombia. Everton schijnt nu een bedrag van 34 miljoen pond, zo’n 37,8 miljoen euro, over te gaan maken aan Barça.

André Gomes komt in eerste instantie slechts op huurbasis over. De Portugese middenvelder kwam 2 zomers geleden over van Valencia. Begin dit jaar gaf de 25-jarige aan zijn voetballeven in Barcelona een “hel” te vinden. Zijn club zocht daarom een uitweg en lijkt die nu tijdelijk gevonden te hebben in Everton.