STVV heeft na een lange zoektocht zijn spits beet. De Kanaries bereiken een akkoord met de 23-jarige Mohamed Buya Turay die overkomt van het Zweedse Dalkurd FF. Hij tekent op Stayen een contract voor drie seizoenen.

Sint-Truiden is al een tijdje op zoek naar een goalgetter. Na het mislopen van Aayoub El Kaabi en Chuba Akpom hebben de Truienaars eindelijk hun spits gevonden.

Mohamed Buya Turay komt over van Dalkurd FF, dat op een zestiende en laatste plaats staat in de Zweedse eerste klasse. De aanvaller uit Sierra Leone scoorde dit seizoen in dertien wedstrijden negen keer en gaf daarbij twee assists.

De Kanaries zouden maar liefst twee miljoen euro neertellen voor de Afrikaanse aanvaller. Hiermee is Buya de duurste inkomende transfer ooit van de Zuid-Limburgers. In het verleden kwam de centrumspits uit voor Juventus IF, Västerås SK, AFC Eskilstuna in Zweden.

“Absoluut een meerwaarde”

Volgens Acar Hayrettin, die als STVV-supporter van Koerdische afkomst Dalkurd FF op de voet volgt, is Buya een goede aanwinst voor de ploeg uit Haspengouw. “Bij Dalkurd was hij de man waar het dit seizoen rond draaide. Hij speelde er eigenlijk onder zijn niveau. Ik durf zelfs te zeggen dat hij te goed is voor de Zweedse competitie. Heel wat clubs in en buiten Zweden toonden interesse in hem. Sint-Truiden doet er goed aan hem binnen te halen. Hij zal absoluut een meerwaarde zijn.”

“Buya is iemand met een neus voor doelpunten. Hij vecht voor iedere bal, heeft snelheid, is balvast en kan zelf de actie maken als het moet. Ik zie het zeker goed komen met Boli naast hem”, aldus Hayrettin.

De kans dat Buya dit weekend tegen Lokeren al zijn debuut maakt is vrij reëel. De spits verkeert in vorm en met de Zweedse competitie die al vier maanden bezig is zal het aan wedstrijdritme niet ontbreken.

Wie de nieuwe spits van STVV aan het werk wil zien kan onderstaande video bekijken: