Patro Eisden Maasmechelen heeft met de Nederlands-Iraanse zakenman Salar Azimi een principeakkoord bereikt over een overname van de club . Dat nieuws werd zondagavond bekend gemaakt op de clubwebsite.  De volgende dagen wordt het principeakkoord verder in detail uitgewerkt.

Als de overname definitief wordt bekrachtigd, dan kan Patro Eisden eindelijk een streep zetten onder een woelige periode onder leiding van huidig bestuurder Wayne Woo. De Brits-Chinese zakenman Woo leek in eerste instantie zijn zinnen te hebben gezet op het doorverkopen van de club aan twee van zijn voormalig zakenpartners: Derrick Devenport en Imtiaz Mukhtar.

De algemene ledenvergadering waarop gestemd zou worden over deze overname werd onlangs nog afgelast wegens “ziekte” van beide partijen. Mogelijk dat het gerechtelijk onderzoek dat het parket van Limburg onlangs nog startte naar de handel en wandel binnen de club er mede voor heeft gezorgd dat de club nu van koers is veranderd en in zee gaat met investeerder Azimi.

View this post on Instagram

@sassiepersian en Louis van Gaal

A post shared by Salar Azimi (@salar_khoy.azm) on

In tegenstelling tot Wayne Woo, wiens zakelijke activiteiten zich ogenschijnlijk vooral onder de radar afspelen, zoekt de in Zeeuws-Vlaanderen woonachtige Salar Azimi (35) graag de publiciteit op. De selfmade miljonair is in Nederland en Vlaanderen bekend door zijn deelname aan televisieprogramma’s als “Steenrijk, straatarm” en  “The Sky is the Limit”.  Ook is hij als sponsor betrokken bij de Nederlandse clubs NAC Breda, FC Dordrecht en HSV Hoek. Enkele maanden geleden bracht Azimi nog een bod uit op Roda JC.

Salar Azimi was 13 jaar toen hij samen met zijn ouders en zijn vier jaar jongere broer Sasan als asielzoeker uit Iran  naar Nederland kwam. Hij groeide op in Schoondijke in Zeeuws-Vlaanderen. Na zijn studie begon Azimi als ondernemer en verdiende met zijn bedrijf Trendy Telecom een fortuin. Hij investeerde ook in horecagelegenheden, een betonbedrijf in Iran, nieuwe telecombedrijven en een hotel.  Hij woont in een kasteel in het Nederlandse Aardenburg.

Azimi was zaterdagavond al aandachtig toeschouwer bij de door Patro Eisden met 1-3 gewonnen uitwedstrijd tegen Berchem Sport. In het Zeeuwse dagblad PZC toont Azimi zich alvast ambitieus: “Patro is een club waarmee je omhoog kunt. In de regio gebeurt weinig op het gebied van sponsoring. Ik zie mooie doelen voor me, die ook echt haalbaar zijn.  Het is de bedoeling dat de club binnen zeven jaar net als in de jaren zestig weer op het hoogste niveau van België voetbalt”. Volgens Azimi is het nog slechts “een kwestie van tijd” voordat de overeenkomst definitief wordt getekend.