De bewindvoerder die het Maasmechelse Patro Eisden moest doorlichten, heeft afgelopen vrijdag haar bevindingen voorgelegd aan de Rechtbank van Koophandel van Tongeren. De tijdelijke bewindvoering van één maand werd ingesteld na een eerdere rechterlijke beslissing in kort geding. Hoewel de bewindvoerder een aantal twijfelachtige zaken in de administratie aantrof, waaronder een schuldenlast van bijna drie miljoen euro, mag het huidige bestuur haar activiteiten vooralsnog voortzetten.

Clubeigenaar Wayne Woo zal daarom zijn pogingen de club te verkopen naar alle waarschijnlijkheid continueren. De Chinees, onder wiens bewind de traditieclub uit het Maasland verwerd tot een nest vol intriges, wees aanbiedingen van geïnteresseerde partijen uit de regio resoluut van de hand.

Patro Eisden
Supporters van Patro Eisden in betere tijden © Auteursrechten: eigen redacteur. Portretrechten worden niet opgeëist.

Woo lijkt zijn zinnen te hebben gezet Patro te slijten aan twee voormalige Engelse zakenpartners: Derrick Devenport en Imtiaz Mukhtar. Begin augustus richtten deze twee heren in Londen al de Private Limited Company Patro Eisden Limited op (met een startkapitaal van € 100,00).

De krant Het Belang van Limburg wist eerder al te melden dat de genoemde Devenport samen met Woo en Steve Davies vergeefs heeft geprobeerd de Franse clubs AJ Auxerre en Lille OSC over te nemen. Spelersmakelaar Davies is technisch directeur bij Patro en was in het verleden ook betrokken bij CS Visé in de tijd dat die ploeg in handen was van  dubieuze buitenlandse investeerders en failliet ging.

Patro Eisden kan met trots melden dat de rechtbank, na overleg met de bewindvoerder en na het inzien van zijn rapport, bevestigt dat de afgelopen drie jaren alle financiële verrichtingen correct verlopen zijn. Dit bevestigt tevens dat andere verrichtingen en handelingen (van welke aard ook) correct en volgens de Belgische – en FIFA- reglementen zijn verlopen. Dit is een overwinning voor Patro – bericht op de clubwebsite

De beoogde nieuwe eigenaar heeft dus al voor zijn eventuele aantreden de schijn tegen. Een hard gelag voor de fans van de patronaatsclub. Zij volgen de ontwikkelingen met argusogen. De oorspronkelijke vreugde over een eventuele overname heeft weer plaatsgemaakt voor twijfel. De volksclub lijkt van de regen in de drup te belanden.

Advertentie