Zulte Waregem wil zich deze wintermercato fors versterken en heeft vlak voor de stage al meteen drie nieuwe jongens voorgesteld :Idrissa Sylla keert terug naar de Gaverbeek, hij was eerder al actief bij SVZW tussen 2013 en 2015. Ook Stef Peeters en Ibrahima Seck maken de overstap, zij worden van respectievelijk SM Caen en KRC Genk gehuurd, in beide gevallen met aankoopoptie.

Drie miljoen, zoveel betaalde QPR twee jaar geleden om Sylla los te weken bij Anderlecht. In twee seizoenen in de Championship scoorde Sylla zeventien doelpunten, maar de laatste maanden was de man uit Guinee op een zijspoor beland. Bij Zulte Waregem zal Idrissa Sylla een contract voor 2,5 seizoenen tekenen. Essevee beschikt nu over vier stevige spitsen, Sylla zal de concurrentie moeten aangaan met naamgenoot Mamadou Sylla, Hamdi Harbaoui en Chris Bedia.

Zulte Waregem maakt ook werk van een beter middenveld. Ibrahima Seck wordt gehuurd van KRC Genk met aankoopoptie. Seck speelde één jaar voor Racing Genk en had vorig jaar een belangrijk aandeel in de goede prestaties, maar dit seizoen kreeg de Senegalees alsmaar minder en minder speeltijd. Hij speelde nog sterke wedstrijden op het veld van Charleroi en thuis tegen Sarpsborg, maar op Union viel hij door de mand.

Stef Peeters, ex-STVV, zegt na anderhalf seizoen gedag tegen de Ligue 1. Net als Seck kreeg hij steeds minder speelkansen en dus kiest hij voor een terugkeer naar de Belgische competitie. Hij moet de opvolger worden van Onur Kaya, wiens creativiteit gemist wordt in het Regenboogstadion.

Advertentie