Southampton, afgelopen seizoen 16e in de Premier League, heeft een nieuwe winger beet. Moussa Djenepo (20) komt voor 20 miljoen euro (inclusief bonussen) over van Standard, dat naar verluidt ook een doorverkooppercentage van 15% bedongen heeft. Het is de eerste zomertransfer van The Saints.

Het seizoen 2018-2019 was fantastisch voor Moussa Djenepo. In zijn eerste volledige seizoen kwam de Malinees niet verder dan een rol als invaller, maar onder Michel Preud’homme brak hij volledig door. Met dank aan enkele blessuregevallen mocht Djenepo veel minuten maken in de eerste wedstrijden, en daarna was hij niet meer uit de basiself weg te denken. In zijn kwieke, onnavolgbare stijl dribbelde hij zowat elke rechtsachter in België moeiteloos voorbij.

Djenepo – MPH: een geslaagde combinatie. Auteursrechten: eigen redacteur. Portretrechten worden niet opgeëist.

Uiteindelijk kwam Djenepo bij Standard aan 61 wedstrijden, waarin hij de netten 12 keer deed trillen. Elf treffers liet hij dit seizoen noteren, drie daarvan scoorde hij in de Europa League (2 tegen Sevilla). Zijn geweldige eerste seizoenshelft werd in december beloond met de titel ‘Malinees voetballer van het jaar’.

Wat de transferprijs betreft, werd er eerst gesproken over 12 miljoen euro met 3 miljoen aan bonussen. Het gaat nu echter over €15.000.000 met €5.000.000 aan bonussen. De reden hiervan is vrij speciaal: spelers die niet uit Europa komen, hebben het vaak moeilijk om een Engelse werkvergunning in de wacht te slepen. Hoe hoger de transferprijs, hoe meer kans op zo’n broodnodige vergunning.

Bij Southampton tekent de flankspeler een verbintenis voor 4 seizoenen. Hij is zich momenteel aan het voorbereiden op de Afrika Cup, maar vanaf 1 juli 2019 mag hij zich officieel een Premier League-speler noemen. Standard ontvangt opnieuw een grote geldsom en wacht ook nog op het lichten van de optie op Luyindama door Galatasaray. Voor Djenepo krijgen de Rouches, indien alle bonussen ook effectief overgemaakt worden, 400 keer meer geld dan ze zelf voor hem betaalden.

Inkomende transfers Standard
Obbi OulareWatford
Selim AmallahMoeskroen
Mërgim VojvodaMoeskroen
Uitgaande transfers Standard*
Razvan MarinAjax
CarlinhosVitoria FC (huur)
Moussa DjenepoSouthampton

*Met Jordi Liongola (Antwerp) en Lindon Selahi (FC Twente) vertrokken ook twee beloften

Advertentie