In Spanje verzekerde Osasuna zich op de voorlaatste speeldag van het kampioenschap in de Segunda División. Eerder was het al zeker van rechtstreekse promotie naar de Primera División. Ook Granada stelde op speeldag 41 de promotie naar de Spaanse hoogste klasse veilig.

Osasuna had vrijdagavond op het veld van kelderploeg Córdoba genoeg aan een punt om kampioen te spelen in de Spaanse tweede klasse. De wedstrijd eindigde op 2-3 in het voordeel van de bezoekers die na de promotie nu ook de titel bemachtigen.

De ploeg uit Pamplona startte met 13 op 33 zwak aan het seizoen, maar begon nadien aan een knappe inhaalrace. Een puike terugronde resulteerde uiteindelijk in het kampioenschap met bijhorend promotieticket naar de Primera División. Los Rojillos zullen na twee seizoenen afwezigheid volgend seizoen opnieuw te aanschouwen zijn op het hoogste niveau in Spanje.

Ook Granada is na een 1-1-gelijkspel op het veld van Mallorca en een 1-2-nederlaag van naaste concurrent Albacete tegen Málaga zeker dat het volgend seizoen opnieuw zal aantreden in La Liga. Granada kende een goed seizoen en was doorheen de competitie niet weg te denken uit de bovenste regionen.

Kampioen spelen zat er net niet in, maar met een tweede stek zijn ook Los Nazaríes zeker van rechtstreekse promotie. Net als Osasuna degradeerde Granada in 2017 naar de Segunda División.

Beide teams hebben noch Belgen, noch Nederlanders in hun ploeg en bestaan voornamelijk uit Spanjaarden met ervaring.

Málaga, Albacete, Real Mallorca en Deportivo La Coruna vervolledigen de top zes. De nummers drie tot en met zes strijden in de eindronde om het laatste promotieticket naar de Primera División.

Advertentie