Frank Lampard werd aangesteld als manager bij Chelsea FC. Zijn aanstelling werd op groot applaus onthaald. Toch wacht hem een loodzware opdracht. De andere topclubs proberen nog volop enkele kleppers binnen te halen. Chelsea daarentegen kan door zijn transferverbod geen aanspraak meer maken op inkomende transfers.

Het vertrek van Eden Hazard is een grote aderlating. De 20-jarige Christian Pulisic heeft veel talent, maar hij kan zeker nog niet de leemte opvullen die Hazard achterliet. Pulisic werd vorige winter al aangetrokken, maar werd het voorbije seizoen nog uitgeleend aan Dortmund. Mateo Kovacic is de enige inkomende transfer voor de Blues. Het transferverbod geldt niet voor Kovacic omdat de aankoopoptie deel uitmaakt van een contract dat vorig jaar al werd gesloten met Real Madrid. Er werd 45 miljoen euro op tafel gelegd voor de Kroatische middenvelder.

Voor het overige kan Lampard alleen nog beroep doen op de blijvers van vorig seizoen en spelers die vorig seizoen nog werden uitgeleend. Een van hen is Michy Batschuayi, de Belgische spits mag dit seizoen op veel speelminuten rekenen nadat Chelsea besliste om de niet verder te gaan met de huur van Gonzalo Higuain. De Argentijn keert zo terug naar Juventus, waar hij herenigd wordt met trainer Sarri. Centrale verdediger Kurt Zouma, die het eerder al behoorlijk deed in het shirt van Chelsea, keert ook terug van een uitleenbeurt bij Everton. Naast Hazard en Higuain neemt Chelsea ook afscheid van boegbeeld Gary Cahill en derde keeper Rob Green. Het voordeel van de situatie is dat Lampard wel al kan beginnen met een team te vormen, hij hoeft geen rekening te houden met andere nieuwkomers.

Transfers in: 

 • Mateo Kovacic – Real Madrid – 45 miljoen euro
 • Christian Pulisic -Dortmund – einde huur
 • Michy Batschuayi – Crystal Palace – einde huur
 • Kurt Zouma – Everton – einde huur
 • Andere spelers die terugkeren van een leenperiode

Transfers uit:

 • Eden Hazard – Real Madrid – 100 miljoen euro
 • Gonzalo Higuain – Juventus – einde huur
 • Gary Cahill – zonder club
 • Rob Green – einde carrière

Selectie Chelsea 2019/2020:

Keepers

 • Kepa Arrizabalaga
 • Willy Caballero

Verdedigers

 • Antonio Rüdiger
 • Marcos Alonso
 • Davide Zappacosta
 • Andreas Christensen
 • César Azpilicueta
 • David Luiz
 • Ethan Ampadu
 • Emerson Palmieri
 • Kurt Zouma

Middenvelders

 • Jorginho
 • Danny Drinkwater
 • N’Golo Kanté
 • Ross Barkley
 • Mateo Kovacic
 • Ruben Loftus-Cheek
 • Marco Van Ginkel

Aanvallers

 • Pedro
 • Willian
 • Olivier Giroud
 • Michy Batschuayi
 • Callum Hudson-Odoi
 • Christian Pulisic

Alvaro Morata, Victor Moses en Timoué Bakayoko worden volgend seizoen naar alle waarschijnlijkheid opnieuw uitgeleend. De selectie kan wel nog worden aangevuld met andere spelers die terugkomen uit een leenperiode en/of eigen beloften. Zo wordt er wel wat verwacht van Tammy Abraham.