Victor Osimhen heeft zijn entree bij Lille OSC allerminst gemist. De Nigeriaanse spits schonk zijn nieuwe club met twee doelpunten tegen Nantes meteen de zege op de openingsspeeldag van de Ligue 1.

Lille zag deze zomer met rechtsbuiten Nicolas Pépé – vorig seizoen goed voor 22 competitiegoals – heel wat scorend vermogen naar Arsenal vertrekken. Lang zullen de fans niet hoeven te treuren om het vertrek van de Franse Ivoriaan, want Victor Osimhen lijkt zijn uitstekende vorm van vorig seizoen niet te zijn vergeten in het Stade du Pays de Charleroi. In het Stade Pierre-Mauroy, een 120-tal kilometer verderop, maakte de Nigeriaan een prima start door op de openingsspeeldag twee keer te scoren in de 2-1-zege tegen FC Nantes. Met een knap gekruist schot opende hij in de 19e minuut de score, en nadat Zeki Çelik de bordjes weer gelijk had gehangen zette Osimhen in de 80e minuut met een krachtig schot de 2-1 op het scorebord.

Het gaat hard voor de nog steeds maar twintigjarige Osimhen, die vorig seizoen 20 keer scoorde voor Charleroi. Met enkele doelpunten in de Champions League – Lille is na zijn tweede plaats vorig seizoen al verzekerd van een ticket voor de groepsfase – kan de vijfvoudige international zijn marktwaarde vast nog extra opdrijven. Die ligt volgens Transfermarkt.de momenteel op 13 miljoen euro, wat ongeveer overeenkomst met wat Lille begin deze maand aan Charleroi betaalde. Daarmee is Osimhen echter niet de meest waardevolle ex-Jupiler Pro League-speler in de kern van de Franse vicekampioen: Jonathan Bamba, die in het seizoen 2016/17 als huurling een anonieme passage maakte bij STVV, is volgens Transfermarkt.de niet minder dan 17 miljoen euro waard.

Advertentie