Manchester United-trainer Ole Gunnar Solskjær heeft heel wat jonge snaken opgeroepen voor het Europa League-duel van donderdagavond tegen Astana. Onder hen ook Largie Ramazani, een 18-jarige Belg met Burundese roots die afgelopen zomer doorschoof naar de beloftenploeg van Neil Wood. Met wat geluk heeft Manchester United straks naast Andreas Pereira weer een tweede Belg in zijn A-kern zitten.

Veel staat er niet meer op het spel donderdagavond. Manchester United is al geplaatst voor de knock-outfase, Astana is al uitgeschakeld. Solksjær spaarde grote namen als David De Gea, Harry Maguire, Paul Pogba en Marcus Rashford van een overbodige verplaatsing naar het koude Nur-Sultan, waardoor er in de kern plaats vrijkwam voor enkele jeugdproducten. Naast Max Taylor, die vorig jaar nog teelbalkanker overwon, is er in de selectie ook plaats voor Belgisch jeugdinternational Largie Ramazani.

En zo komt er na de Belgische Braziliaan Andreas Pereira een tweede Belg bij de hoofdmacht van Manchester United. Afwachten of hij uitgroeit tot een blijver in de A-kern, maar op basis van zijn statistieken bij de jeugd is die kans alvast bestaande. Ramazani, een linksbuiten van de 2001-lichting die geboren werd in Sint-Agatha-Berchem als kind van Burundese ouders, schoof afgelopen zomer op van de U18 naar de U23 van Manchester United en scoorde dit seizoen al 8 keer in 11 Premier League 2-wedstrijden. Vertrouwd met het Engels voetbal is hij ook al, want Ramazani stak reeds op zijn twaalfde het Kanaal over om bij Charlton Athletic te gaan voetballen. Daarvoor werd hij opgeleid door Anderlecht. Hopelijk neigt zijn toekomstige carrière dus meer naar die van Adnan Januzaj dan naar die van Floribert Ngalula.

Advertentie