Cercle Brugge legt al zijn hoop om de degradatie te ontlopen bij Dino Hotić. De hekkensluiter telt met 1,2 miljoen euro een op één na recordbedrag neer voor de Bosnisch-Sloveense aanvaller van NK Maribor, die Cercle met zijn goals in de Jupiler Pro League moet houden.

Met 18 gescoorde doelpunten uit 21 wedstrijden heeft Cercle Brugge niet de slechtste aanval uit Eerste klasse A (Waasland-Beveren heeft er ook 18, Eupen slechts 17), maar de Vereniging zal in de negen resterende wedstrijden toch wat vaker moeten scoren wil het de degradatie nog ontlopen. In het Jan Breydelstadion rekenen ze daar vanaf nu voor op Dino Hotić, die overkomt van de Sloveense landskampioen NK Maribor. Cercle Brugge telde een quasi recordbedrag (enkel Vitinho kostte volgens Transfermarkt.de ooit meer) neer voor de 24-jarige linksbuiten, die dit seizoen in 19 competitiewedstrijden goed was voor 4 goals en 7 assists in de Sloveense Prva Liga.

Hotić, die geboren werd in de Sloveense hoofdstad Ljubljana maar in november vorig jaar zijn debuut maakte voor de nationale ploeg van Bosnië, ondertekende een contract voor 3,5 seizoenen bij groen-zwart. Om seizoenstopschutter te worden bij Cercle Brugge zal Hotić niet eens zó hard moeten stunten, want voorlopig voert middenvelder Stef Peeters de lijst aan met vijf competitietreffers. Centrumspits Idriss Saadi, tweede met drie goals, mocht niet mee op winterstage en lijkt Cercle deze winter te verlaten.

Advertentie