De wegen van Bertrand Crasson en F91 Dudelange scheiden. De 48-jarige Brusselaar was sinds september van vorig jaar trainer van de Luxemburgse topclub, maar zijn contract wordt niet verlengd.

F91 Dudelange begon vorig seizoen met Emilio Ferrera als trainer, maar na een magere 4 op 18 als seizoensbegin werd hij op 17 september aan de deur gezet. Crasson, die nog maar een week eerder bij Dudelange was begonnen als assistent, nam over en won in zijn eerste wedstrijd met 3-4 van APOEL Nicosia in de groepsfase van de Europa League. De 26-jarige Rode Duivel leidde Dudelange van de twaalfde naar de vijfde plek in het klassement, een plek waar Dudelange vanwege de coronacrisis waarschijnlijk zal blijven staan. Hierdoor loopt de Luxemburgse topclub voor het eerst sinds 1998 Europees voetbal mis.

Crasson was eerder ook jarenlang jeugdtrainer bij BEC Tero Sasana, de Thaise club waar in die periode onder andere Sven-Göran Eriksson, Stéphane Demol en René Desaeyere trainer waren. Hij wordt bij Dudelange opgevolgd door de Portugees Carlos Fangueiro.

Advertentie