KMSK Deinze werd op 27 maart uitgeroepen tot kampioen van de eerste amateurklasse. De ploeg met stamnummer 818 kreeg vervolgens ook een licentie voor 1B. Twee maanden later én nog altijd in quarantaine blikt voorzitter Denijs Van De Weghe vooruit.

“Het was een topjaar met gemengde gevoelens. Op sportief vlak zat alles mee. We beëindigden het seizoen met 20 punten voorsprong op onze eerste achtervolger Thes Sport Tessenderlo, maar commercieel en financieel is het minder”, zo blikt Van De Weghe terug.

“Op financieel vlak, daar hebben we geen inkomsten meer gehad van half maart, maar de kosten zijn wel blijven lopen. We leven in onzekerheid. Niemand weet in welke klasse we volgend seizoen gaan spelen. En anderzijds op commercieel gebied… Ik daag iedereen uit om nu maar eens een sponsor te vinden na de coronacrisis. Het is onmogelijk om nu een budget op te stellen door al die onzekerheid. Wat is de toekomst dan?”

“Ik daag iedereen uit om nu maar eens een sponsor te vinden na de coronacrisis”

Toekomst van KMSK Deinze

Ongeveer een maand geleden, op 9 april, kregen zeven profclubs geen licentie. Drie 1A-clubs: Standard, Moeskroen en KV Oostende. Maar ook vier ploegen uit 1B: Sporting Lokeren, Virton, Roeselare en Lommel. Het zorgde voor veel speculatie en zo ook over Deinze. Zou de Oost-Vlaamse club promoveren naar 1A?

Voorzitter Denijs Van De Weghe toonde zich sceptisch tegenover de verdeling van de proflicenties: “Ik vind dat een aantal clubs toch veel tijd gekregen hebben om een dossier in te dienen. Ik veronderstel dat iedereen er nu wel zal door zijn. Maar wat gebeurt er dan met ons?”

Een mogelijkheid zou zijn om ploegen uit eerste amateur die een licentie aanvroegen de overige plaatsen in 1B te laten innemen. Maar ook dat vindt Van De Weghe geen goed voorstel: “We spreken dan niet meer over 1B, maar over een veredelde 1B. Ik zou het maar raar vinden als de dertiende in de eerste amateurklasse (Lierse Kempenzonen) mag promoveren.”

Creativiteit en samenwerking

Het seizoen van KMSK Deinze was er een om niet snel te vergeten. Waar ligt de oorsprong van het succes dan? Van De Weghe: “Dit seizoen stelden we ons op als een ploeg met creativiteit met een sterke samenwerking. Ook de nieuwe coach, David Gevaert, zal er voor iets tussen zitten. We waren dit seizoen professioneler, we trainden twee keer per dag, we hadden een buitenlandse stage in januari en we konden rekenen op een sterke omkadering van dokters en kinesisten.”

Advertentie