Na jaren van relatieve droogte is de samenwerking tussen het Franse FC Metz en RFC Seraing ineens weer in een stroomversnelling gekomen, daar waar het gaat over het uitlenen van talentvolle spelers. Daar heeft de “promotie” van les rouges et noirs naar de Proximus League natuurlijk veel, zo niet alles, mee van doen. Satellietclub Seraing verwelkomt maar liefst zes spelers van Les Grenats, waaronder één oude bekende: Sami Lahssaini.

Geboren Luikenaar Lahssaini is een kind van de club. Hij doorliep de jeugdacademie van Seraing en schopte het tot het eerste elftal. De talentvolle centrale middenvelder mocht aansluiten bij FC Metz en maakte daar afgelopen seizoen deel uit van de A-kern. De 21-jarige Lahssaini kwam nog niet tot speelminuten in de Ligue 1. Nu zijn oude club plots terecht is gekomen in 1B, mag hij zich een jaar lang in België komen bewijzen.

In het kielzog van Lahssaini worden ook de jongelingen Guillaume Diestch (19 jaar, doelman), Yann Godart (18 jaar, vleugelverdediger), Ababacar Lo (20 jaar, centrale verdediger), Georges Mikautadze (20 jaar, aanvaller) en Amadou Ndiaye (20 jaar, centrumspits) naar het Stade du Pairay gestuurd om ervaring op te doen.

Het was sowieso al een drukke week vorige week op de burelen van Pairay, want de Métallo’s contracteerden de afgelopen dagen ook al twee jongelingen van Antwerp: rechtsback Gaël Kakudji en linkerspits Antoine Bernier. Die laatste werd vorig jaar door Antwerp overigens al eens verhuurd aan het Luxemburgse F91 Dudelange. Serkan Basha (één jaar) en Midou Mouhli (één jaar met optie) verlengden hun verblijf in het Stade du Pairay.

Lees ook: RFC Seraing: satellietclub op zoek naar een proflicentie