In de Russische Premier League versloeg kelderploeg Sochi vrijdagavond de vierde in de stand Rostov met buitengewone 10-1-cijfers. De bezoekers moesten het weliswaar stellen met jeugdspelers, omdat de eerste ploeg na zes positieve coronatests volledig in quarantaine werd geplaatst. Ondanks de forse nederlaag, eiste de 17-jarige Rostov-doelman Denis Popov met vijftien cruciale reddingen een hoofdrol op. Hij werd uitgeroepen tot man van de match.

Wie niet beter wist, dacht dat de 10-1-overwinning van Sochi tegen Rostov het werk van een gokchinees was. Dat was het weliswaar niet. Het coronavirus daarentegen zat er wel voor een groot deel tussen.

Nadat zes spelers van de eerste ploeg positief testten op het virus, werd de volledige selectie van Rostov uit voorzorg in quarantaine geplaatst. Een voorstel om de wedstrijd uit te stellen werd van tafel geveegd, en dus moest de Zuid-Russische ploeg het tegen Sochi noodgedwongen doen met een jeugdploeg van spelers tussen de 16 en 19 jaar.

Record

De wedstrijd zelf begon voor het piepjonge Rostov-team zowaar als een sprookje, nadat de 17-jarige Roman Romanov de bezoekers na één minuut voetballen op voorsprong bracht – nota bene de jongste doelpuntenmaker ooit voor de ploeg.

Lang kon de jonge garde niet genieten van die voorsprong. Nog voor de rust maakte Sochi – dat wel met een A-ploeg speelde – er 4-1 van. Nog eens 45 minuten later stonden de dubbele cijfers op het scorebord: 10-1 was de eindstand.

Een zware nederlaag voor een jeugdig, alsook moedig Rostov, waar vooral doelman Denis Popov zich in de kijker speelde. Ondanks dat de 17-jarige goalie tien doelpunten om de oren kreeg, behoedde hij zijn ploeg met vijftien cruciale reddingen – waaronder één gestopte penalty – voor erger.

Nooit eerder verrichtte een doelman in de Russische Premier zoveel belangrijke saves in één wedstrijd, waardoor Popov bij zijn debuutwedstrijd meteen een record achter zijn naam mocht bijschrijven. Hij werd bovendien uitgeroepen tot man van de wedstrijd.

Hoe dan ook doet Rostov door die nederlaag een slechte zaak in het klassement, waar het de rol voor de tweede plaats lijkt te gaan moeten lossen. Sochi doet met de ruime overwinning daarentegen een gouden zaak en springt van een dertiende degradatieplaats naar een veiligere negende plaats.

Of Rostov volgend weekend opnieuw een beroep kan doen op zijn A-spelers is nog niet duidelijk.

Lees ook: TRANSFER: Tjaaland (16), doelpuntenmachine en jongere neef van Dortmund-aanvaller Haaland, tekent bij Noors landskampioen Molde FK

Advertentie