Neo-tweedeklasser KMSK Deinze heeft vandaag stevig uitgehaald op de transfermarkt. William Dutoit komt transfervrij over van KV Oostende en tekent een contract voor vier seizoenen. De 31-jarige Fransman keepte maar liefst 126 wedstrijden op het hoogste Belgische niveau en voegt dus bakken ervaring toe aan de selectie van Deinze.

Boussu Dour*71 wedstrijden
Sint-Truiden75 wedstrijden
KV Oostende89 wedstrijden

Dutoit speelt al 10 jaar in België, Boussu Dour bracht hem in 2010 naar ons land. Vier jaar later tekende de doelwachter bij STVV, waarmee hij promoveerde naar de Jupiler Pro League. Sinds januari 2017 stond Dutoit onder contract bij KV Oostende, maar zijn verbintenis liep eind juni af en dat resulteerde in een transfervrije status. Deinze, een van de nieuwkomers in 1B, speelde kort op de bal en haalt zo een stevige concurrent binnen voor doelmannen Merckx, Vandenberghe en Verbrugge.

William Dutoit: “Gelukkig en trots om mij voor de komende vier jaar te binden aan het ambitieuze Deinze. Er wacht een enorme uitdaging. Ik kan niet wachten om eraan te beginnen in mijn nieuwe kleuren.”

* Nu Francs Borains, met ander stamnummer

Advertentie