De eerste speeldag van het volgende Bundesliga-seizoen zal op 18 september beginnen. Union Berlin wil zijn tweede seizoen op het hoogste niveau echter niet aanvatten zonder fans, en dus werd beslist dat de club de coronatests van de fans zal betalen.

Union Berlin telt 22.012 seizoenkaarthouders en zou hen maar wat graag verwelkomen bij de start van het nieuwe Bundesliga-seizoen. Toegang tot het stadion zal enkel mogelijk zijn met een negatieve coronatest die maximaal 24 uur oud is. “Union kiest nooit voor de makkelijke optie”, meent clubvoorzitter Dirk Zingler op de clubwebsite.

De club zal zelf de tests voor haar staf én alle abonnees financieren. “Onze wedstrijdbeleving werkt niet met social distacing, zonder dat we mogen roepen en zingen. Dat is niet Union”, vertelt Zingler. “De veiligheid van onze werknemers en fans is het belangrijkste. Het wordt een enorme organisatorische en financiële uitdaging die we graag aangaan.”