KSVR 2.0 is een feit. KSV Roeselare, dat ook voor het BAS geen licentie kreeg voor het profvoetbal, meldt vandaag dat het gered is dankzij ‘drie structurele investeerders’ en dat er achter de schermen gewerkt is aan een langetermijnproject, waarbij promotie naar het profvoetbal de grote ambitie is.

De operationele leiding van de West-Vlaamse club mag dan wel volledig in handen worden gelegd van een lokaal bestuur, het financiële plaatje heeft duidelijk buitenlandse wortels. De Portugese club Sporting is namelijk een van de drie structurele investeerders. Wie of wat de andere twee investeerders zijn, is voorlopig nog niet geweten.

Roeselare zal komend seizoen uitkomen in Eerste Nationale, het Derde niveau in het Belgisch voetbal. Maandag wordt de sportieve staf gepresenteerd en de eerste training van de A-kern afgewerkt.

Advertentie