De voorbije dagen werd alweer een nieuwe speeldag in het steeds interessante Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatietoernooi afgewerkt. Uruguay won de topper van de speeldag, terwijl Argentinië twee punten liet liggen en Brazilië alleen aan de leiding zag komen.

Verslag speeldag 1: https://doorfansvoorfans.org/2020/10/10/wk-kwalificatie-zuid-amerika-argentinie-brazilie-colombia-en-uruguay-falen-niet-op-speeldag-1/
Verslag speeldag 2: https://doorfansvoorfans.org/2020/10/14/speeldag-2-wk-kwalificatie-zuid-amerika-6-op-6-voor-argentinie-en-brazilie/

Bolivia 2-3 Ecuador
De eerste partij van de speelronde was meteen ook de meest spectaculaire. De bezoekers hadden het meeste balbezit, maar zagen Bolivia in minuut 37 op voorsprong komen via Juan Acre (Club Bolívar). Vroeg in de tweede helft werd het 1-1 en 1-2 via Beder Caicedo (Independiente del Valle) en Angel Mena (Club León), maar door een snelle gelijkmaker van Marcelo Moreno (Cruzeiro) kon kon Ecuador niet lang genieten van de voorsprong. Uiteindelijk tekende Augsburg-speler Carlos Gruezo vanop de stip voor de winnende 2-3 in de 88e minuut, waardoor Bolivia zonder slecht te spelen achterblijft met een 0 op 9. Voor Ecuador was het de tweede zege uit drie wedstrijden.

Argentinië 1-1 Paraguay
Een dominant Argentinië had even tijd nodig om de openingstreffer van Angel Romero (San Lorenzo), een penaltygoal in de 21e speelminuut, uit te wissen, maar dankzij Nicolás González (Stuttgart) ging het wel rusten met een gelijke stand. In de tweede helft zag Messi een doelpunt afgekeurd door de VAR en slaagden de Argentijnen er ondanks enkele goede mogelijkheden niet meer in een derde zege te behalen.

Colombia 0-3 Uruguay
De Colombianen, met een aanvalstrio bestaande uit Muriel, Zapata en James Rodriguez, hadden veel balbezit, maar Uruguay bleek efficiënter. De grote jongens stonden op, want de treffers werden gescoord door Edinson Cavani, Luis Suárez en Benfica-toptalent Darwin Núnez. In de slotfase pakte Everton-verdediger Yerry Mina nog een tweede gele en dus rode kaart. Colombia staat zo pas zevende in de rangschikking, maar het kwalificatietoernooi duurt uiteraard nog lang.

Chili 2-0 Peru
Een evenwichtige partij werd beslist door Arturo Vidal. De temperamentvolle middenvelder scoorde tweemaal, waaronder een wereldgoal. Chili heeft 7 punten, Peru slechts één.

Brazilië 1-0 Venezuela
Brazilië was dominant, maar op geen enkel moment zeker van de overwinning. Het was Roberto Firmino die in de tweede helft het enige doelpunt van de match maakte. Hét landenteam van het continent is op die manier de enige leider in het klassement. Venezuela is het tweede land zonder punten.


Klassement

  1. Brazilië 3-9 (+8)
  2. Argentinië 2-7 (+2)
  3. Ecuador 3-6 (+2)
  4. Uruguay 3-6 (+2)
  5. Paraguay 3-5 (+1)*
  6. Chili 3-4 (+1)
  7. Colombia 3-4 (0)
  8. Peru 3-1 (-4)
  9. Venezuela 3-0 (-5)
  10. Bolivia 3-0 (-7)

*Play-offs

Advertentie