Sint-Truiden is onder zijn nieuwe coach Peter Maes aan een knappe reeks bezig in de Jupiler Pro League. De Lommelaar pakte met STVV dusver 15 op 21. Een sterk blok en een goede organisatie zijn daarin belangrijke elementen, met daarbij een secure achterlijn. Al lijken ze op Stayen met Liberato Cacace en Pol García mogelijk twee sterkhouders achterin te verliezen. Beide spelers genieten interesse vanuit respectievelijk Italië en Mexico.

Sinds de komst van Peter Maes zien de STVV-supporters hun ploeg weer voetbal op de mat brengen. Offensief lijkt Yuma Suzuki (eindelijk) naar zijn beste niveau te groeien, en ook de komst van Ilombe Mboyo brengt extra scoringsvermogen met zich mee. Op het middenveld loopt het met Steve De Ridder en Christian Brüls soepel, en ook de boomlange Mory Konaté lijkt zijn draai in de as van het veld gevonden te hebben.

Juventus meldt zich voor Cacace

Achterin kan Maes rekenen op een oerdegelijke Jonathan Buatu in aanvulling met het oude succesrecept García – Teixeira, twee spelers die onder de vorige trainer Kevin Muscat in eerste instantie aan de kant werden geschoven.

Wie wel onder de Australische coach zijn kans kreeg was de Nieuw-Zeelandse linksachter Liberato Cacace, de beste aanwinst onder Muscats bewind – zo bewijzen zijn drie verzamelde punten bij de Gouden Schoen. Die sterkhouder dreigt STVV nu mogelijk te verliezen.

Italiaanse media melden dat de Serie A-topclub Juventus interesse heeft om de verdediger – die nog maar van augustus 2020 een Kanarie is – over te nemen, zij het in eerste instantie voor de belofteploeg. Geen ondenkbaar verhaal, want de Japanse CEO van de Haspengouwse club, Takayuki Tateishi, heeft namelijk goede banden in Turijn. Zo ging hij er Pol García in de zomer van 2018 wegplukken.

Mexicaans avontuur voor García?

García, die eerder actief was bij een handvol Italiaanse Serie B-ploegen, verdween aan het begin van het seizoen onder Muscat van het toneel. Een vertrek van de 25-jarige verdediger hing in de lucht, maar kwam er uiteindelijk niet.

De Spanjaard kreeg later in het seizoen opnieuw speelkansen, en met zijn maatje Jorge Teixeira – die onder Maes centraal in de defensie terug postvatte – piekt García opnieuw naar zijn niveau van vorig seizoen. Dat is ook het buitenland niet ontgaan. Een ploeg uit de Mexicaanse hoogste klasse – waarvan de naam nog niet geweten is – zou interesse hebben om de Spanjaard over te nemen.

STVV zou op die manier met de klap twee basispionnen in de verdediging verliezen, een aderlating voor geel-blauw. Al hebben ze met Samy Mmaee, Wolke Janssens, Maximiliano Caufriez, Ko Matsubara, Georgios Vagiannidis, Siebren Lathouwers, Ibrahima Sankhon en Mainz-huurling Dimitri Lavalée achterin genoeg alternatieven om naast Buatu en Teixeira te posteren.

Voorts zijn ook middenvelders Jhonny Lucas en Seung-Woo Lee op weg naar de uitgang. Lucas kon in de weinige speelminuten die hij kreeg nooit overtuigen en trekt wellicht naar Portugal. Ook de prestaties van de kleine Zuid-Koreaan Lee konden onvoldoende bekoren. Het Turkse Göztepe lijkt zijn nieuwe bestemming te gaan worden.

Lees ook: TRANSFER: STVV huurt ex-Standard-verdediger Dimitri Lavalée van FSV Mainz 05

Advertentie