Het Standardbestuur hakte tijdens de korte winterbreak een stevige knoop door: Obbi Oulare en Felipe Avenatti werden door hun tegenvallende prestaties naar de B-kern gestuurd en op de transferlijst geplaatst, terwijl goalgetter João Klauss binnengehaald werd. Voor Oulare kwam er een bod van Barnsley, dat door de spits afgewezen werd, Avenatti twijfelde op zijn beurt te lang aan een huurtransfer naar KV Mechelen, dat uiteindelijk voor Ferdy Druijf koos, en wees ook FC Cartagena uit de Spaanse tweede klasse af. KV Kortrijk wilde Avenatti wel huren, maar dan zonder aankoopoptie, wat Standard niet zag zitten. Enkele dagen voor de transferdeadline is er dan toch eindelijk licht aan het einde van de tunnel voor de Uruguayaan: Antwerp huurt de grote spits tot het einde van het seizoen en kan daarna een aankoopoptie lichten.

Hoewel de druk bij Royal Antwerp FC niet per se veel kleiner is dan op Sclessin, lijkt deze transfer een goede deal voor alle partijen. Felipe Avenatti (27), die technisch erg sterk is maar niet uitblinkt in duelkracht, mobiliteit en loopvermogen, zal weer minuten kunnen maken, Antwerp heeft er – mits de spits het niveau van zijn periode in Kortrijk opnieuw kan bereiken (15 treffers in 32 wedstrijden) – een waardige concurrent voor Dieumerci Mbokani bij en Standard kan afscheid nemen van een overbodige pion. Antwerp betaalt een huurvergoeding aan de Rouches, neemt een deel van het loon van de spits over en kan na het seizoen een aankoopoptie ter waarde van zo’n €2.000.000 activeren. Standard betaalde in 2019 3 à 4 miljoen euro voor de aanvaller, die tijdens zijn Luikse periode 40 wedstrijden speelde en de netten vijfmaal deed trillen.

Op 14 februari komt The Great Old op bezoek in Luik. Avenatti mag dan contractueel niet in actie komen.

Advertentie