RWDM heeft drie van zijn vier wintertransfers op de laatste dag van de winterperiode verricht. Lucas Ribeiro Costa (22) wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Sporting Charleroi, de clubloze maar ervaren Cédric Yambéré (30) krijgt een contract tot het einde van het seizoen en de jonge Belgische Tottenham-doelman Jonathan De Bie (20) kreeg een contract tot medio 2023.

RWDM had deze winter vooralsnog enkel Thomas Ephestion binnengehaald, maar op de slotdag van de mercato kwamen er nog drie spelers bij. Lucas Ribeiro Costa zal in het Edmond Machtensstadion alvast enkele bekende namen tegenkomen, want de Charleroi-huurling speelde vorig seizoen bij Excelsior Virton samen met Glenn Claes en Abdoul Karim Danté. Bij de Carolo’s mocht de Braziliaanse aanvallende middenvelder dit seizoen aantreden in tien officiële wedstrijden, zij het wel negen keer als invaller. Zijn korte invalbeurten groeide evenwel soms uit tot meer dan voetnoten in de wedstrijden: zowel tegen Antwerp als tegen Zulte Waregem viel hij na de 85e minuut in, maar telkens was hij wel goed voor een assist.

De tweede transfer van de dag heet Jonathan De Bie. De 20-jarige geboren Ukkelnaar genoot zijn jeugdopleiding bij Tubeke, RSC Anderlecht en KV Mechelen en Tottenham Hotspur. Bij die laatste club speelde hij sinds 2016 bij de jeugd. Verwacht wordt dat hij zal worden klaargestoomd om na het seizoen Eupen-huurling Romain Matthys te vervangen als nummer twee na Anthony Sadin. Opmerkelijk: het geschiedenisrijke RWDM had een decennium geleden al eens een De Bie tussen de palen staan bij een van de clubs die in de fusieclub zijn geslopen, namelijk Jean De Bie bij zesvoudig landskampioen Racing Club de Bruxelles. Leuke anekdote daarbij: Racing speelde jarenlang in de Ganzenvijver in… Ukkel, de geboorteplaats van Jonathan De Bie.

De laatste nieuwe naam is Cédric Yambéré. Een verleden in België heeft hij niet, maar ervaring des te meer: de 30-jarige centrale verdediger, geboren in Frankrijk maar sinds 2017 international voor de Centraal-Afrikaanse Republiek, speelde meer dan honderd Ligue 1-wedstrijden in het shirt van Girondins de Bordeaux en Dijon FCO. Zijn laatste club was het Saoedische Ettifaq FC, maar daar werd zijn contract in oktober vorig jaar verbroken. Andere buitenlandse clubs van hem waren Anzji Machatsjkala en APOEL Nicosia, beide in het seizoen 2016/17.

Advertentie