Hansi Flick stopt op het einde van het seizoen als hoofdtrainer van Bayern München. De 56-jarige Duitser staat op het punt om der Rekordmeister zijn negende landstitel op rij te bezorgen, maar na dit seizoen houdt hij het dus voor bekeken bij de uittredende Champions League-winnaar.

Bayern München haalde Flick in de zomer van 2019 binnen als assistent van toenmalig hoofdtrainer Niko Kovač. Toen die begin november 2019 ontslagen werd, nam Flick over op interimbasis. Vijf maanden later kreeg Flick een contract tot 2023, waarop de Duitser de club als dank alle mogelijke hoofdprijzen (landstitel, beker, Champions League, Duitse Supercup, Europese Supercup en WK voor clubs) bezorgde.

Mogelijk ligt zijn slechte relatie met Hasan Salihamidzic, de voorzitter sport van de club, aan de basis van deze beslissing. Het is al een tijdje bekend dat beide ex-spelers van de club er een verschillende visie op nahouden wat betreft het transferbeleid. Ook het feit dat Joachim Löw na het EK afzwaait als Duits bondscoach heeft mogelijk het een en het ander in gang gezet. Voor wie het trouwens vergeten zou zijn: van 2006 tot 2014 was Flick de assistent van Löw bij Duitsland.

Advertentie