Op Rocourt is men ook weer begonnen met trainen en daarmee heeft RFC Liège de jacht op het zo felbegeerde ticket voor promotie naar 1B officieel geopend. Want de ambities zijn klip en klaar bij les Sang & Marine: dit seizoen moet het gebeuren, terug naar de rangen der profs. Terug naar het niveau van Tweede Klasse, iets wat sinds 2010 niet meer is voorgekomen.

De tweede club van de Vurige Stede moest met lede ogen toe zien hoe het de laatste tijd aan alle kanten werd voorbijgelopen door de kleinere broertjes uit de Luikse agglomeratie. Door Seraing, amper een jaar geleden nog reeksgenoot, dat promoveerde naar Eerste Klasse door met name de financiële en sportieve impulsen van moederclub FC Metz. En zelfs door URSL Visé, dat in tegenstelling tot RFCL wel een licentie wist te bemachtigen voor 1B en op het vinkentouw zit, mocht er een club wegvallen voor de start van de competitie. Een scenario dat nog steeds niet geheel ondenkbaar is, nu bijvoorbeeld Virton op anderhalve maand voor de aanvang van het seizoen nog steeds geen overnemer heeft gevonden, geen trainer heeft en zelfs geen spelers heeft rondlopen.

Seraing en Visé mogen voor wat betreft achterban en historie niet eens in de schaduw staan van Matricule 4. Hoog tijd dus dat de slapende reus ontwaakt en zijn plaats in de rangorde terug opeist. Aan de fans zal het niet liggen, want de supporters bewezen de afgelopen periode maar weer eens dat de club altijd op zijn hondstrouwe aanhang kan rekenen. Binnen enkele weken werd de kaap van 1000 abonnementhouders gepasseerd en dat is een record sinds de terugkeer naar Rocourt in 2015.

Niet alleen op de tribunes is men klaar voor een stap hogerop, ook op het veld wordt er alles aan gedaan om het gevecht om de titel aan te gaan. De eerste kampioen van ons land roerde zich danig op de transfermarkt en wist zich gevoelig te versterken met onder meer Jeremy Perbet (van OH Leuven), Benjamin Lambot (North East United), Midou Mouhli (Seraing), Florian Gendebien (Heist), Benoit Nyssen (Racing Luxemburg) en Yannick Reuten (Patro Eisden). Hiermee is de Luikse spelerskern compleet, al houdt men de ogen open voor het geval zich er nog een offensief buitenkansje voordoet.

Een dikke zes weken heeft coach Drazen Brncic om zijn ploeg klaar te stomen voor de eerste officiële match van het seizoen, wanneer de derde ronde van de Beker op het programma staat. Een kleine maand later, op zondag 12 september, begint de competitie voor les rouges et bleus met een thuiswedstrijd tegen KVK Tienen.

Advertentie