Als we het centrum van beide locaties in acht nemen, bedraagt de afstand tussen het Belgische Visé (Wezet) en Bagdad in Irak maar liefst 3.677 kilometer. Standard-youngsters Olivier Dumont en Ameen Al-Dakhil delen hun geboorteplaats niet, maar hebben verder wel ontzettend veel gemeen. Voetbalquizzers, neem jullie notitieboekje bij de hand!

Al-Dakhil en Dumont komen dagelijks samen toe op het oefencomplex van Standard. Al-Dakhil reist met de trein naar het – prachtige – station Luik-Guillemins, waar Dumont hem telkens met de wagen oppikt.

Op 23 juli dit jaar speelde Standard in het kader van speeldag één tegen KRC Genk. Al-Dakhil stond in de basis, Dumont viel in het slot van de partij in. Het was hun eerste profwedstrijd, ze debuteerden met andere woorden op dezelfde dag, in dezelfde match.

Even terug naar Bagdad. Daar zag Ameen Al-Dakhil het levenslicht op 6 maart 2002. Olivier Dumont – u voelt het wellicht al aankomen – werd óók geboren in 2002. Op 6 maart 2002 om precies te zijn.

Links: Al-Dakhil. Rechts: Dumont.
Auteursrechten: eigen redacteur. Portretrechten worden niet opgeëist.