STVV bikkelt twee speeldagen voor het einde van de reguliere competitie nog volop mee voor een plek in play-off 2, iets wat ze tijdens de winterstop in Haspengouw wellicht niet voor mogelijk hielden toen ze amper vijf punten meer telden dan de voorlaatste in de stand. Opvallend daarbij is dat Sint-Truiden geen wedstrijd meer verloor sinds de Japanse blikvanger Shinji Kagawa voet op Truiense grond zette.

Op 10 januari raakte bekend dat niemand minder dan ex-Dortmund en Manchester United-middenvelder Shinji Kagawa de overstap zou maken naar Sint-Truiden. Na een hoop papierwerk en medische testen, landde hij uiteindelijk eind januari in Limburg voor zijn eerste training.

De wedstrijd voordien verloor STVV nog op eigen veld tegen Charleroi met 0-1. Het zou meteen ook de laatste nederlaag zijn van de Kanaries in lange tijd. Wat volgde was een knappe reeks van 17 op 21, die begon met de wedstrijd op het veld van KV Kortrijk toen Kagawa voor het eerst op de bank zat. 1-3 werd het resultaat.

Ook tegen Union, OH Leuven, RC Genk en Beerschot werd er vervolgens gewonnen. Tussendoor speelden de Truienaars gelijk tegen KV Oostende en KV Mechelen. In totaal zeven wedstrijden op een rij zonder nederlaag sinds de komst van de 97-voudige Japans international. Het Kagawa-effect?

Play-off 2

Wellicht te weinig om daarover te spreken, want de Japanner speelde dusver in totaal slechts 110 minuten in het shirt van STVV. Bovendien was de verloren wedstrijd tegen Charleroi ook de aanleiding voor de Truiense achterban om met de vuist op tafel te kloppen, na een incident met verdediger Junior Pius en assistent-trainer Dennis Schmitt na afloop van dat duel.

Toch zal de aanwezigheid en ervaring van Kagawa de afgelopen periode ongetwijfeld al een meerwaarde geweest zijn voor de groep. Het is op z’n minst een opvallende vaststelling dat de aanvallend ingestelde middenvelder nog geen nederlaag meemaakte met zijn nieuwe werkgever. Als die trend zich de komende wedstrijden tegen Zulte Waregem en Standard voortzet, kunnen Kagawa en Co wel eens heel dicht bij een play-off 2-plaats stranden.

Ook naast het veld worden de banden met de fans ondertussen geleidelijk aan hersteld. Met het oog op de (voorlopig) laatste thuiswedstrijd van STVV tegen de buren uit Luik, mikken ze op Stayen op 8.000 thuisfans. Dat doel lijken ze ook te behalen.

Advertentie