Het is intussen al enkele dagen in kannen en kruiken, maar sinds vandaag officieel: de orkestmeester van het door vriend en vijand geprezen Royale Union Saint-Gilloise strijkt neer bij de buren in het Astridpark. Felice Mazzù tekent een contract voor onbepaalde duur bij paars-wit en volgt zo Vincent Kompany op, die in onderling overleg de samenwerking beëindigde. Ondanks de vele trainerswissels bij de G5, blijft deze toch met stip de meest opmerkelijke.

Het waren bewogen dagen in de catacomben van Neerpede. De prins verliet noodgedwongen zijn kasteel en zoekt bijgevolg andere oorden op. Reden? Onenigheid met zijn patrons Verbeke en Vandenhaute inzake de behaalde resultaten van dit seizoen. Kompany was gezien de omstandigheden tevreden met de felbevochten derde plaats, maar het bestuur mikte – al dan niet terecht – hoger. Was het de verloren bekerfinale die de doorslag heeft gegeven? Wellicht wel, maar een ongeluk komt nooit alleen. Een inspiratieloze bekerfinale en een al even teleurstellende match op Union enkele dagen later deden Kompany mogelijk toen al de das om. Als klap op de vuurpijl postte Marc Coucke een niet zo doordachte Instagram-story die uiteraard een kern van waarheid bevatte, maar onnodig extra olie op het vuur gooide.

Kompany mocht dan misschien niet de trainer zijn met het meeste tactische vernuft, of in tegenstelling tot Mazzù iemand die doordacht met wissels omsprong, hij zorgde daarentegen zowel bewust als onbewust voor rust binnen en vooral ook buiten de club. Destijds een meesterzet van Marc Coucke om de al zo vaak op de proef gestelde band tussen de fans en het bestuur van Anderlecht in leven te houden, maar die heeft nu (opnieuw) een serieuze knauw gekregen. De eerste weken van het nieuwe seizoen zullen dan ook enorm belangrijk zijn voor het verdere vertrouwen in Mazzù én in het bestuur. Of dit goed zal aflopen, is nog maar de vraag.

Advertentie