Een van de aanwinsten van de B-ploeg van Standard luistert naar de naam Anisse Brrou. Zijn transfer is een logische zet in een consistent transferbeleid, maar vooral ook een prachtig verhaal over een uniek parcours en een uitkomende voetbaldroom.

Logisch transferbeleid

Réginal Goreux en co hebben hun werk goed gedaan. In de openingswedstrijd van SL16 FC, de B-ploeg van Standard in tweede klasse, werd meteen duidelijk dat men een erin geslaagd is een competitief team samen te stellen. Vorig seizoen moest de beloftenploeg het lange tijd zonder een echte rechtsachter doen, voor die rol – en voor die van ervaren 23-plusser – werd de transfervrije Frédéric Duplus binnengehaald. Daarnaast ving men het vertrek van de drie spitsen, Daniel Labila, Mitchy Ntelo en Camill Mmaee, op door de beloftevolle 18-jarige Malinese targetspits Boubou Diallo te contracteren, en versterkte men het middenveld met de al iets oudere Sancha Banse (21). Tot slot vond men kwalitatieve vervangers van de twee beloften die (hoogstwaarschijnlijk) permanent doorgeschoven zouden worden naar de eerste ploeg: Nicholas Rizzo (22) – die tevens wat (competitie-)ervaring meebracht én lengte toevoegt aan de eerder kleine U23-selectie – vervangt Lucas Noubi, terwijl Anisse Brrou (23) flankaanvaller Cihan Canak aflost.

Anisse Brrou

Voor Anisse Brrou is het een unieke kans. Meer nog, een droom die in vervulling gaat. De technisch sterke Belg met Marokkaanse roots werd weggeplukt bij derdeklasser URSL Visé, waar hij vorig seizoen na een moeilijke start uitgroeide tot een absolute sterkhouder. Doordat hij naast zijn voetballende kwaliteiten ook over uitstekende fysieke capaciteiten beschikt, zag Standard in hem een ideale aanwinst voor een in het profvoetbal debuterende beloftenploeg. In de – op collectief vlak overigens veelbelovende – openingspartij tegen Club NXT (2-2) liet hij zich meteen opmerken, met een assist als kers op de taart.

Op speeldag 2 speelt Brrou allicht voor het eerst op Sclessin. Zijn Sclessin, want in de beginfase van zijn carrière voetbalde hij als jeugdspeler bij Standard. Nadien kwam hij via Gent bij Roda JC terecht, waar hij nooit doorbrak, en in 2020 tekende hij bij Visé. Het lot is hem alleszins gunstig gezind: indien hij één dag vroeger geboren zou zijn, zat deze kans er niet in. De geboortedatum van Brrou, 1 januari 1999, is immers de limiet voor veldspelers bij de beloftenploegen in het profvoetbal. Daardoor zal het normaal gezien bij één seizoen als Rouche blijven, tenzij hij zo goed presteert dat er een plekje bij de A-ploeg in zit, of misschien wel een overname van de rol van Duplus.

Advertentie