Het is officieel: er staat opnieuw een J. Van Damme onder contract bij Standard. De 30-jarige Joachim Van Damme, de defensieve middenvelder wiens relatie met KVM-coach Wouter Vrancken niet altijd even optimaal was, voegt een stevige brok ervaring en leiderschap toe aan het Luikse middenveld. Van Damme is na Mathieu Cafaro de tweede nieuwkomer van de dag op Sclessin en na Sheldon Bateau de tweede speler die KV Mechelen deze winter verlaat.

Twee jaar geleden wees KV Mechelen nog een Luiks bod van €800.000 af op Van Damme. Toen was Michel Preud’homme erg geïnteresseerd in de middenvelder die dus op de radar van de Rouches is blijven staan en nu de overstap maakt. De voorbije dagen werd eerst een bod van €200.000 afgewezen, waarna men snel een akkoord vond over een prijs die zich allicht in de richting van een half miljoen euro situeert.

Van Damme heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot juni 2024. Na wat geschipper tussen (Waasland-)Beveren en KV Mechelen voegt hij in de nadagen van zijn carrière dus nog een traditionele topclub toe aan zijn cv. Verwacht wordt dat hij vooral als back-up van Merveille Bokadi zal fungeren. De nummer zes vervangt mogelijk de eventueel vertrekkende Gojko Cimirot.

De volgende inkomende transfer van Standard luistert hoogstwaarschijnlijk naar de naam Renaud Emond. De Luikse club is immers tot een akkoord gekomen met FC Nantes over een bedrag van €200.000.

Advertentie