De eerste inkomende transfer is een feit op Sclessin. Mathieu Cafaro, een 24-jarige Fransman die in juni einde contract zou zijn bij Stade Reims, tekent in Luik een verbintenis tot 2025. Vorig seizoen was de polyvalente aanvallende middenvelder nog een vaste basisklant in de Ligue 1, dit seizoen werd hij afgeremd door een ontstoken pees.

Cafaro werd opgeleid bij Toulouse en speelde sinds 2017 in het shirt van Stade Reims. Net als in het seizoen 2018/19 kwam hij in de vorige jaargang meer dan 30 keer aan de aftrap in de Ligue 1, voornamelijk als basisspeler, en in de beginfase van dit seizoen leek hij op dat elan verder te gaan. Tot een ontstoken pees roet in het eten gooide, want Cafaro stond een tijd aan de kant en slaagde er niet in om zich terug in de ploeg te knokken.

In combinatie met het aflopende contract van de creatieve Fransman, die even samenwerkte met Standard-T2 Will Still voor die laatste Reims verliet voor Luik, geldt deze transfer als een welgekomen opportuniteit voor de Rouches: een relatief hoog aangeschreven aanvallende middenvelder komt de ploeg immers versterken in ruil voor een prijskaartje dat niet in de buurt komt van zijn marktwaarde. De deal zou wel een doorverkooppercentage bevatten.

Cafaro volbracht zijn medische en fysieke tests samen met Joachim Van Damme. De middenvelder van KV Mechelen moet de volgende aanwinst worden. De clubs onderhandelen wel nog over de transferprijs nadat een eerste bod van €200.000 (net) te weinig bleek. Verder keert ook Renaud Emond (FC Nantes) quasi zeker terug naar Standard.

Advertentie