Pintjesleague-gezanten vind je overal. Ook in het Land van de Rijzende Zon.

Hij zag er bij de 0-1 misschien wat knullig uit, maar met een penaltytreffer en een subtiele assist was die tegentreffer snel vergeten. Alexander Scholz (30) wist zijn status van sterkhouder bij de Urawa Red Diamonds op die manier te bekronen afgelopen weekend. Na 11 wedstrijden genieten de verdediger en zijn team zo een puntentotaal van 20 eenheden.

Lokeren, Luik en Brugge

Alexander Scholz voetbalt nu al bijna 2 jaar in Japan. In 2013 was de sympathieke Deen in België terechtgekomen, voor een periode die uiteindelijk 5,5 seizoenen zou duren. Zijn doorbraak kwam er bij Sporting Lokeren, waarna hij ten koste van Anderlecht voor Standard koos. In Luik schopte de centrale verdediger het tot kapitein, tot hij na enkele mindere prestaties en door een aanstormende Christian Luyindama naar de bank werd verwezen door Ricardo Sa Pinto.

Nadien trok hij ietwat verrassend naar Club Brugge, maar die passage werd (op individueel vlak) geen succes. Midtjylland nam hem na een half jaar over.


Alexander Scholz

2010-2012: Velje BK
2012-2013: Stjarnan
2013-2015: Sporting Lokeren
2015-2018: Standard
2018: Club Brugge
2018-2021: Midtjylland
2021-2023: Urawa Red Diamonds


Met de Urawa Reds won Scholz op korte tijd al de Aziatische Champions League, de nationale beker en de Supercup. Z’n eerste beker was dat niet, want daarin slaagde hij eerder al met zowel Lokeren, Standard (2x) als Midtjylland. In Denemarken pakte hij bovendien de landstitel, net als in het shirt van Club Brugge. Op Jan Breydel schreef hij trouwens ook de Supercup op zijn naam.

Dat Scholz vandaag in Japan voetbalt, hoeft eigenlijk niet te verbazen. Hij ging op jonge leeftijd al in IJsland voetballen en staat bekend als een grote cultuur- en reisliefhebber.

Advertentie