Onze landgenoot David Vandenbroeck is vandaag gepresenteerd als de nieuwe coach van de Luxemburgse eersteklasser FC Wiltz. De functie van hoofdtrainer was sinds afgelopen weekend vacant, omdat Dan Huet zijn ambt had neergeled. Huet had sinds 2016 de technische leiding bij de club uit de buurt van Bastenaken. In 2020 promoveerde hij met Wiltz naar de Nationaldivision, de hoogste afdeling van het land. Vorig seizoen werd hij met zijn ploeg keurig zevende, maar dit seizoen wil het sportief gezien niet zo vlotten. De roodwitten bungelen in de onderste regionen van de competitie. Na een kansloze 5-1-nederlaag in het zogenaamde zespuntenduel tegen concurrent Victoria Rosport, trok Huet zijn conclusies en legde het bijltje erbij neer.

Vandaag maakte de clubleiding bekend dat Huet wordt opgevolgd door centrale verdediger David Vandenbroeck. De Belg arriveerde voor aanvang van het seizoen 2020-2021 in Stade Am Petz en was tot op de dag van vandaag de rots in de defensie van de club uit het Noorden van het Groothertogdom. In totaal speelde hij zevenenedertig wedstrijden voor FC Wiltz, waarin hij drie keer wist te scoren.

De zesendertigjarige Vandenbroeck had onlangs al te kennen gegeven zijn actieve voetbalcarrière op korte termijn te zullen beëindigen. Zijn benoeming als hoofdcoach heeft het einde van zijn spelersloopbaan nu enkele maanden bespoedigd. Een kalme vuurdoop kan de in Eigenbrakel geboren Vandenbroeck wel vergeten. Bij zijn debuut komt aanstaande zaterdag meteen regerend landskampioen Fola Esch op bezoek.

Vandenbroeck speelde in totaal bijna vijfhonderd wedstrijden in het betaalde voetbal. In België kwam hij uit voor Tubize, Charleroi, Kortrijk, Zulte Waregem, Antwep en OH Leuven. Vervolgens trok hij naar Luxemburg, waar hij voordat hij neerstreek in Wiltz, vijf seizoenen speelde voor Differdange.

FC Wiltz is overigens de meest Belgisch getinte ploeg van de BGL Ligue. Naast Vandenbroeck spelen er maar liefst twaalf andere Belgen.