De mop gaat als volgt: een man komt bij een hoer en vraagt: ‘Doet u het voor 30 euro?’ Die hoer antwoordt: ‘Ja, dat kan. Maar er is één probleem: ik heb geen clitoris.’ Waarop de man: ‘Oh, dat geeft niet, doet u mij dan maar een Jägermeister.’ Wie bulderlacht bij deze dulle, objectiverende Crediteuren Debiteuren-referentie, moet eigenlijk antwoorden: ‘Oh, dat geeft niet, doet u mij dan maar een Infantino!’ Het bitterste drankje van allemaal. Ik hijs Infantino, ik zuip Infantino, ik hang onder een kraan met Infantino. Geef me Infantino, om van deze bol te vliegen naar een woestijn waar van alles te veel is, behalve tolerantie en fatsoen.
Wat is een kapiteinsband nog meer waard dan een gele kaart? Niets. Een dom, geel kartonnetje, goed voor een uitsluiting als je er nog zo een pakt. Dan mag je band nog alle kleuren bezitten, het gaat niet boven dat verdomde geel. FIFA bedenkt regeltjes als een coup de foudre om voetbal een apolitieke sport te houden. Maar sinds wanneer zijn ‘One Love’ en ‘No to racism’ politieke boodschappen boven universeel-menselijke waarden?
Infantino beweert: ‘Le foot, c’est moi.’ Het WK is gestart met een penalty en voor de rest alleen maar gezeik.
Ik heb een Qater van Infantino die m’n kop een hele dag doet bonzen. Op kantoor hoor ik via de radio over de moeilijke middag die Lionel Messi meemaakte. Steek een chip in de bal en je krijgt drie afgekeurde doelpunten. Allemaal terecht volgens de wiskundegoeroes, net als de standaard tien minuten blessuretijd, want een plus een is tien. Argentinië heeft een probleem. De verslaggever zegt dat hun verticale spel om van te smullen was, maar de twee doelpunten van de Saoedi’s waren de kers op hun taart. Schitterend.
Soms vraag ik me af waarom we daar aan het voetballen zijn. Op de trein naar huis zie ik in een donker landschap de felle spots van een voetbalveld. Waarschijnlijk traint er een jeugdploegje, bij elke goal dromend van hun eigen wereldbeker. En even droom ik weg naar die essentie en denk, met een bonzende kop: waarom zijn we in godsnaam daar aan het voetballen?