Het bilan dat Will Still dit seizoen voorlegt met Stade Reims, is schitterend. Maar afgelopen weekend liep het toch even mis. Op bezoek bij Stade Rennes konden Emmanuel Agbadou, Thibault De Smet, Thomas Foket, Junya Ito en invaller Maxime Busi een 3-0-nederlaag niet voorkomen. Terwijl Arthur Theate ook in de basis stond en de wedstrijd zelfs in een beslissende plooi legde via een kwiek schot, was het een andere gezant die, alvorens zijn plaats in de tweede helft af te staan aan Ibrahim Salah, de twee openingsdoelpunten voor zijn rekening nam.

We hebben het natuurlijk over Jeremy Doku. De aalvlugge winger stond voor de zesde keer in de basis in de Ligue 1, wist in zijn gekende stijl te overtuigen en lukte zijn tweede én derde doelpunt van de jaargang. Vooral de openingstreffer was van mooie makelij.

Snel vertrek uit Brussel

Jeremy Doku is aan zijn derde seizoen bezig in Frankrijk, maar moet nog altijd 21 jaar worden. In 2020 trok hij de deur na amper 37 wedstrijden achter zich dicht in het Lotto Park, Anderlecht kreeg toen een astronomisch bedrag van zo’n 26 miljoen euro in ruil. Bij Rennes staat de matchenteller intussen al op 83 stuks, die van de goals en de assists beide op 8.


Jeremy Doku

2018-2020: RSC Anderlecht
2020-2023: Stade Rennes


Nadat hij een behoorlijk goed eerste jaar kende in de Ligue 1, kwam hij vorig seizoen door heel wat blessures veel minder in actie. Ook tijdens de huidige jaargang bleef hij niet gespaard van kwaaltjes, maar de laatste tijd lijkt de 12-voudige Rode Duivel er toch stilaan door te komen. Met Rennes neemt Doku momenteel de 6e plaats in, op 2 schamele puntjes van Lille.

Advertentie