In de Turkse tweede klasse deed Aaron Leya Iseka er alles aan om de titel van Pintjesleague-gezant van het weekend in de wacht te slepen: hij viel na rust in bij Rizespor en trof tweemaal raak. Alleen deed iemand in de Eredivisie nog beter, met een puike individuele prestatie die wél genoeg bleek om een zege in de wacht te slepen. Dat is zelfs een understatement, want zijn bijdrage was erg groot.

Een welgemikte vrije trap vroeg in de tweede helft en een snedige schuiver in het slot, met tussendoor nog een assist: Michel Vlap (25) kan terugblikken op een geslaagde partij op bezoek bij Emmen. Dat hij zijn goal contributions op negentig minuten tijd verdubbelde wijst niet meteen op een topseizoen, maar de aanvallende middenvelder mag zich toch een onbetwiste basisklant noemen en kampeert met Twente op een mooie vijfde plaats in de Eredivisie.

RSCA

De transfer van Michel Vlap naar Anderlecht leverde naast een ongelukkige uitspraak over Hans Vanaken ook 11 doelpunten en 3 assists op, maar ondanks die redelijke statistieken werd de overgang toch allesbehalve een schot in de roos. Na eerst nog twee uitleenbeurten te hebben toegestaan, leed RSCA afgelopen zomer ettelijke miljoenen verlies door de Nederlander voor een fractie van de aankoopprijs in 2019 te verkopen aan FC Twente.


MICHEL VLAP

2015-2019: sc Heerenveen
2019-2021: RSC Anderlecht
2021: Arminia Bielefeld (huur)
2021: RSC Anderlecht
2021-2022: FC Twente (huur)
2022-2023: FC Twente


Intussen speelde Michel Vlap al meer wedstrijden voor FC Twente (70) dan voor ‘zijn’ Heerenveen (65). Qua statistieken waren zijn doorbraakseizoenen in Friesland beduidend beter, maar hij is alleszins opnieuw een belangrijke pion bij een grote club en is zelfs in de running voor een Europees ticket.

Advertentie