Vorige week kwam het Chinese seizoen uit zijn winterslaap, speeldag twee is momenteel volop aan de gang. Waar zowat alle clubs enkele jaren geleden veel grote namen aantrokken om de competitie zo een boost te geven, zijn de regels nu strenger en krijgen meer talenten van eigen bodem hun kans. Toch zijn er nog steeds enkele oude bekenden actief. Denken we maar aan Marouane Fellaini, die zijn eerste treffer van de jaargang trouwens al te pakken heeft.

De sterren

 • Romain Alessandrini (Shenzhen FC)
 • Marouane Fellaini (Shandong Taishan FC)
 • Jürgen Locadia (Cangzhou Mighty Lions)
 • Oscar (Shanghai Port FC)

Grote wereldsterren zijn bovenstaande heren misschien niet allemaal, maar veel keuze is er tegenwoordig echt niet meer. Eén categorietje lager volgen al jongens als Wallace, die wel wat ervaring opbouwde bij onder andere Lazio en AS Monaco, Souza, een best grote naam uit het Turkse voetbal, Fran Mérida en Kameroens international Christian Bassogog. Naast nog wat spelers uit Afrika of Oost-Europa en uiteraard een rijtje Brazilianen die vooral in eigen land potten gebroken hebben.

De (andere) oude bekenden uit de Pro League

 • Frank Achaempong (Shenzhen FC; ex-Anderlecht)
 • Franko Andrijasevic (Zhejiang FC; ex-Gent en -Beveren)
 • Robert Beric (Tianjin Jinmen Tiger; ex-Anderlecht)
 • Cryzan (Shandong Taishan FC; ex-Cercle)
 • Tomas Pina (Henan FC; ex-Club)
 • Michael Ngadeu (Beijing Guoan; ex-Gent)
 • Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns; ex-Anderlecht)
 • Toni Sunjic (Henan FC; ex-Kortrijk)
 • Serge Tabekou (Qingdao Hainiu; ex-Gent, -Leuven, -Lierse, -Moeskroen en -Union)
 • Georgiy Zhukov (Cangzhou Mighty Lions; ex-Beerschot en -Standard)
 • Peter Zulj (Changchun Yatai; ex-Anderlecht)
Advertentie